Uuendused turu jaoks – juba üle 100 aasta!

MOGUNTIA… nimel on ajaloolised juured, sest Rooma vürtsikaubandus germaanlastega algas Moguntiacumiks kutsutud roomlaste laagris Maini jõe suudmes. Selliselt sai Mainz-i linnast Saksamaa vanim vürtsikaubanduse keskus.

MOGUNTIA ajaloolisi dimensioone on näha vürtsiveski kogu arengus. Firmat on kujundanud pidevad uuendused, mis mõjutavad otsustavalt ka turgu. Juba tegevuse algus oli rajatud uudsele ideele, millele hiljem toetus kogu tööstusharu. MOGUNTIA vürtsiveski asutaja – lihunik Friedrich Buchholz – tuli hämmastavalt lihtsale, kuid geniaalsele mõttele hakata vorsti vürtsisegusid standardiseerima ja retseptuure korrastama. Eelised on selged: alati sama terviklik kindel kvaliteet, lihtsam kasutamine, tootmise ajavõit ja usaldusväärsus.

Ta rajab vürtsiveski 1903 ja ristib nimega MOGUNTIA. Niisugune teedrajav algus lõi eeldused edasisele arengule. On ju tradistsioongi tuleviku määravaks teguriks, kui nimetada traditsiooniks seda, et ettevõte seab jätkuvalt üha uusi sihte ja uusi ideid ning uuendused on teretulnud. Nii ei üllata seegi, et ühest ideest on vahepeal saanud kontsernist sõltumatu grupp, mis on spetsialiseerunud toiduainete maitsestamisele ja kellel on tööstused kogu Euroopas – Saksamaal, Austrias, Prantsusmaal ja šveitsis. Samuti ka laienenud koostöö Ida-Euroopa riikidesse mis on teinud MOGUNTIA üheks juhtivaks Euroopa maitseainetööstuseks. MOGUNTIA tooted toodetakse samuti Venemaa, Ukraina, Kasahstani, Jaapani ja Lähis-Ida koostööpartneritele.

Rahvusvaheline koostöö loob sünergiat ja uusi võimalusi. Tootearenduses ja uute toodete loomisel nõudlikule turule kasutatakse erinevate geograafiliste piirkondade kogemuste ning harjumuste uuenduslikku jõudu ja teadmisi.

Eesmärk on üks: MOGUNTIA jääb teejuhiks tulevikku nii maitse, kvaliteedi, tehnoloogia kui ka usaldusväärsuse alal.

moguntia_sekmes_istorija

1895 p. Friedrich Buchholz arendab välja vorstide maitseainesegude koostiste retseptid ja standardiseerib pakenduse. See hämmastavalt lihtne idee saab revolutsiooniks vorstitoodete valmistamisel.
1903 p. Friedrich Buchholz rajab Mainz-i vürtsiveski.
1948 Patenitaotlus fosfaatide kasutamiseks kuterdamise abiainena.
Kuterdamise abiaine PERFEKTIN® on sündinud.
1949 Avastati askorbiinhappe lisamine vorstitoodetele punase värvuse andmiseks. FARBFEST® – värvuse stabilisaator – saab asendamatukslisaaineks vorstitoodetele värvuse andmiseks.
1954 Patendeeriti maailma esimene maitseainete külmjahvatuse tehnoloogia.
1982 ZWIEBLING®, kogu maailmas edukaks saanud sibula maksavorsti maitseainesegu väljatöötamine ja tootmise alustamine.
1988 Esimene termiliselt töödeldud steriilse toorvorstide tootmiseks vajaliku maitseainesegu väljatöötamine ja tootmise alustamine.
1989 Esimese vedela maitsetugevdaja GLUTESSA® väljatöötamine ja tootmise alustamine.
1991 Fosfaadi- ja tsitraadivaba kuterdamise abiaine BINDUS® väljatöötamine.
2001 Naudojant naują GRIDMASTER® technologiją, gaminiai džiovinami, rūkomi ir verdami vieno ciklo metu.
2001 Valmis ja alustas tööd Austrias Moguntia Euroopa moodsaim maitseainetetööstus “НAYA Lebensmittelerzeuqunqs GmbH”

Moguntia areneb edukalt edasi…